Terminator

2045: Anul in care omul nu va mai fi specia predominanta

In ziua de astazi nu exista o legislatie care sa reglementeze cate de multa inteligenta poate avea o masinarie sau cat de conectata este aceasta la diferite retele. Daca acest lucru va continua, nu putem astepta la un tren exponential. E posibil sa ajungem la scenarii demne de filmele SF, sau cel putin asa estimeaza expertii. Din acel punct oamenii nu vor mai fi specia de top de pe pamant, ci masinile.

In mare cam aceste cuvinte au fost spuse de Luois Del Monte, fizician, antreprenor si autor al cartii „The Artificial Intelligence Revolution”. In general se estimeaza acest lucru se va intampla in anul 2040, desi Del Monte spune ca evenimentul va avea loc in anul 2045.

Totusi viziunea acestuia nu este aceea care sa se asemene cu scenariul dintr-un fim precum „Terminator”. In prima parte a post-singularitatii se preconizeaza ca masinile vor incerca sa trasnforme oamenii in cyborgi. Acest lucru se intampla si acum, noi incercam sa cream membre artificiale. Productivitatea este un fenomen economic ce este influentat in mare de automatizare. In China spre exemplu, productivitatea s-a dublat de cand au fost automatizate anumite masini.

Del Monte crede ca pana la sfarsitul acestui secol majoritatea oamenilor vor fi adevarati ciborgi, astfel atingand putant atinge visul uman de imortalitate. Masinile si tehnologia vor face adevarata descoperiri in lumea medicala. Daca e sa privim partea buna a acestei situatii, oamenii vor deveni mai liberi, vor avea mai mult timp vor fi mai eficeinti si nu vom mai fi o specie atat de neprevazuta si periculoasa.

Cartea a scris-o drept ca pe o amenintare pentru ce urmeaza a fi. Inteligenta artificiala devine din ce in ce mai capabila si adoptam rapid orice element al acesteia ce poate fi integrat in corpul uman. Tot ce trebuie sa facem este sa ne implicam in aceasta actiune de auto-prezervare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *