scenariu sfarsitul lumii

3 teorii care descriu sfarsitul lumii

Cu totii vom muri intr-o zi- poate in curand, poate mai tarziu. Poti sa dai din cap cat doresti, insa este cert faptul ca omenirea si Pamantul se afla intr-un impas destul de mare, ceea ce ne face sa credem ca sfarsitul lumii este aproape. Nimic nu mai este in regula in ziua de azi. Poti sa simti uscaciunea din aer. E ca si cum insasi moartea se afla la o distanta foarte aproape de noi si, cu toate ca nimeni nu isi doreste, sfarsitul va lovi Pamantul la un moment dat. Cu toate acestea, exista oameni care au dat nastere la unele scenarii in care Pamantul, si inclusiv oamenii, ar putea sa isi gaseasca sfarsitul.

Scenarii pentru sfarsitul lumii

Zombie- cel mai putin probabil scenariu poate fi acesta, dar nu este imposibil. In primul rand, cei care sustin ca nu ar fi posibil un astfel de sfarsit, ar trebui sa studieze parazitii, virusii si bacteriile din lume, inainte de a spune ca acest sfarsit ar fi imposibil. Se numeste Ophiocordyceps unilateralis si chiar exista. S-a explicat deja ca un fungus similar ar putea cauza reactii asemanatoare in creierul uman. Si, desi ar putea sa nu ne faca sa ne mancam intre noi, se pare ca e un instrument ce ucide pe capete. Nu e un inceput de sfarsit foarte bun, nu?

Fenomene climatice globale- acesta este un scenariu usor si cu care ne-am cam obisnuit deja, din moment ce schimbarile climatice continua sa ne modifice viata treptat. De la incalzirile globale si pana la tsunami-urile care au un impact uimitor asupra Pamantului, se poate presupune ca un dezastru natural la nivel global ar putea sterge orice urma de viata. Realitatea este ca aspectele climatologice si meteorologice s-au intensificat foarte tare in ultimii 20 de ani si, din pacate, acest trend continua sa fie din ce in ce mai extrem.

Supervulcani-stiai ca exista un supervulcan in Parcul National Yellowstoone din Statele Unite- Old Faithful se numeste, si ne aminteste ca lucrurile nu au adormit pentru foarte mult timp. Ei bine, in urma cu doua milioane de ani, Old Faithful a erupt. Si ghici ce s-a intamplat? 1000 de kilometri cubi de praf si cenusa vulcanica au fost emise in atmosfera, iar lucrurile au ramas asa pentru foarte mult timp. Partea cea ma proasta este ca un astfel de supervulcan ar putea sa erupa oricand; bineinteles, oamenii de stiinta sunt aproape siguri ca acest lucru nu se va petrece in secolul XXI, dar cu toate acestea nu exista o certitudine a Mamei Natura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *