meteo

A fi meteorolog

A fi meteorolog nu implica numai prognoza, coduri galbene, portocalii sau rosii, si plimbari pana la adapostul meteo de unde se preiau datele de temperatura. Nu e un job tocmai usor, pentru ca implica ture de cate 48 de ore, unde meteorologii sunt obligati sa citeasca datele din ora in ora si sa le trimita la Centrul Regional de Meteorologie, de unde vor fi analizate mai in amanunt. De parca nu ar fi de ajuns, acestia trebuie sa stie si cum sa anunte populatia despre un pericol meteorologic, fara a introduce panica in randul oamenilor.

O astfel de situatie s-a petrecut si cu meteorologul care a fost nevoit sa anunte populatia orasului New Orleans, cu privire la impactul dezastruos pe care Uraganul Katrina avea sa il aiba asupra orasului in luna august a anului 2005. Robert Ricks este meteorologul de serviciu, care a trebuit sa se confrunte cu aceasta situatie, si a fost nevoit sa emita un mesaj care sa evertizeze intreaga populatie din zona. Mesajul sau a fost oarecum ciudat, pentru ca descria in amanunt situatia prin care avea sa treaca orasul in cazul in care va veni uraganul.

Nu este nici simplu, nici foarte greu sa fii meteorolog. Trebuie sa ai cunostinte in domeniu pentru a cunoaste bazele, insa odata ajuns la tv, cei de la meteo ajung sa citeasca pur si simplu stirile si sa afiseze ce se va intampla cu lumea prin prisma oamenilor adevarati din meteo. Intr-adevar, cunoastem situatii amuzante ce s-au intamplat in cadrul emisiunilor cu stiri despre vreme. Chiar si la noi in tara, multi prezentatori de stiri meteo au fost luati in ras dupa ce s-au balbait in direct sau dupa ce nu au stiut sa arate exact spre harta zona despre care vorbeau. Da, este o meserie fascinanta, insa este si mai grozav sa lucrezi la o statie meteo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *