Afla tot ce trebuie sa stii despre oua!

Cu totii consumam oua intr-o masura mai mare sau mai mica. Ouale sunt considerate hranitoare, o sursa de vitamine ce poate veni sub diverse forme, in combinatii culinare care sa te surprinda. Nici nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta. Un lucru pe care il vei considera necesar de indata ce vei descoperi mai multe despre oua:

  • Ouale pot fi considerate un leac antimahmureala. Contin cistena si asta va face dizolvarea acetaldehidei, cea care de altfel si produce efectul de mahmureala. Daca nu leac pentru asta cel putin pentru a elimina orice urma de toxina lasata de alcool. 
  • Ai o sursa sigura de vitamina D. Mai concret, daca consumi un ou este echivalentul a 10% din doza zilnica recomandata de vitamina D.
  • La capitolul vitamine si minerale oul este campion. Exceptand vitamina C oul contine toti nutrientii de care organismul are nevoie, zilnic.
  • Ouale in marea lor majoritate sunt made in China. Asta pentru ca aici productia de oua ajunge la 160 de miliarde de oua pe an.
  • Ouale pot sa absoarba cu succes mirosurile neplacute. Pentru ca au pori lasate pur si simplu in frigider acestea absorb mirosurile din jur de aceea se recomanda un loc special si separat pentru depozitare daca nu in cofrajul de carton.
  • Un ou poate fi parte din aproape orice reteta. Marii bucatari spun ca este un element indispensabil in bucatarie tocmai pentru ca sunt versatile.

La fel de interesant este si faptul ca o gaina produce in medie pe an intre 250 si 279 de oua. Iar cand vine vorba de a-ti da seama cum sa diferentiezi un ou proaspat de unul stricat apa este metoda cea mai simpla. Asta pentru ca acele oua care nu mai sunt bune de consum vor pluti, spre deosebire de cele care sunt inca bune, cu un galbenus tare care il va face mai greu. De asemenea vechiul truc cu oul fiert este o modalitate simpla de a descoperi daca l-ai fiert sau nu suficient.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *