Alegerea naturii: avantajele sistemelor de incalzire pe lemn

sursa: flickr.com
sursa: flickr.com

Un sistem de incalzire pe lemne reprezinta alegerea potrivita, din ce in ce mai multi oameni ce isi fac griji pentru mediul inconjurator optand pentru aceasta modalitate de incalzire. Spre deosebire de sistemele de incalzire ce se bazeaza pe combustibili fosili, lemnul reprezinta o sursa regenerabila si care, atunci cand este ars, nu contribuie la cresterea nivelului de dioxid de carbon din atmosfera.

Pe de alta parte, combustibilii fosili- atunci cand sunt arsi- elimina o serie de gaze toxice in atmosfera, printre care si dioxid de carbon, care se crede ca este responsabil pentru accentuarea efectului de sera si, prin urmare, este agentul care participa in mod activ la incalzirea globala.

Care este cel mai mare avantaj al unui sistem de incalzire pe lemne?

Incalzirea pe lemne are o multime de avantaje, cel mai important dintre toate fiind descris de faptul ca elimina emisia de noxe ce contribuie la accentuarea schimbarilor climatice din atmosfera. Dar, pe langa avantajul de a proteja mediul, incalzirea pe lemne atrage dupa sine si un alt beneficiu extrem de important: economie de bani.

sursa: abctop.ro
sursa: abctop.ro

Astfel, incalzirea pe lemne elimina din costurile ridicate de incalzire:- comparativ cu alte surse de incalzire, lemnul nu este la fel de costisitor, fiind, astfel, un agent de incalzire eficient. In plus, o centrala termica pe lemn are abilitatea de a maximiza combustia si transferul de caldura, astfel incat tu sa te bucuri de un grad mai ridicat de confort. Cu alte cuvinte,  un sistem de incalzire pe lemn arde complet si eficient lemnul, generand mai multa caldura care va fi degajata in locuinta.

Cum sa faci o investitie buna in casa ta?

Locuinta ta este cea mai mare investitie pe care poti sa o faci de-a lungul vietii: aici vei petrecere cea mai mare parte a timpului, alaturi de familia ta si, din acest motiv iti vei dori sa beneficiezi de un anumit grad de confort.

sursa: youtube.com
sursa: youtube.com

Cu toate acestea, poti contribui la cresterea gradului de confort din locuinta ta apeland la centralele termice pe lemne si carbuni Liepsnele, ce pot incalzi chiar si suprafete de dimensiuni de 400 mp. Astfel, centralele Liepsnele nu sunt destinate numai locuintelor private, acestea fiind potrivite si pentru spatiile comerciale sau diverse cladiri unde exista un sistem de incalzire- cu boiler de incalzire apa, calorifere, incalzire in pardoseala etc.- deja instalat. In plus, cazanul Liepsnele poate functiona atat in sistem deschis, cat si in sistem inchis.

Top 7 avantaje ale centralei termice Liepsnele

Datorita faptului ca aceste centrale au capacitati cuprinse intre 10 kw si 40 kw, proprietarul unui imobil poate incalzi suprafate de la 20 mp, pana la 400 mp. In plus, alimentarea cu combustibil a centralei este comoda, dar si economica, sistemul de incalzire Liepsnele functionand cu combustibili precum: lemn, brichete, deseuri de lemn sau carbuni.

De altfel, folosind o centrala Liepsnele, te poti bucura de urmatoarele avantaje:

sursa: casa.acasa.ro
sursa: casa.acasa.ro
 1. eficienta de pana la 90%, indiferent de regimul de functionare;
 2. procesul de ardere este neintrerupt– de exemplu, o incarcare de carbuni poate mentine caldura si pana la 5 zile, in timp ce o incarcare pe lemn asigura caldura pentru 30 de ore;
 3. constructie simplificata;
 4. centrala Liepsnele este compatibila cu programul “Casa Verde“;
 5. certificare conforma standardelor europene- CE TUV;
 6. speranta de viata ridicata– pana la 25 de ani de folosire ireprosabila a centralei termice Liepsnele;
 7. garantie de 5 ani de zile.

  sursa:bizoo.ro
  sursa:bizoo.ro

In plus, pe langa avantajele enumerate anterior, cu sistemul de incalzire Liepsnele te poti bucura si de alte beneficii:

Autonomie– asa cum am mentionat anterior, in functie de combustibilul folosit, centrala va degaja caldura pentru o enumita perioada de timp; in cazul lemnului 30 de ore, in timp ce o incarcatura de carbune se traduce cu 5 zile de confort termic. Astfel, autonomia ridicata a centralei Liepsnele se datoreaza caracteristicilor produselor, care au abilitatea de a prelungi timpul de ardere al cazanului: pe aceasta cale, distributia aerului se face in partea superioara iar arderea fractionata are loc in cadrul principiului de tip lumanare.

Economie– comparativ cu alti combustibili utilizati in sistemele de incalzire- de exemplu, gaz, metan, gpl- lemnul reprezinta o modalitate mai ieftina de incalzire a locuintei si care are si o autonomie mai ridicata.

rezistenta termica– comparativ cu alte tipuri de centrale termice pe lemne, cazanul Liepsnele nu este supus degradarii in cazul in care exista o intrerupere de energie electrica. In plus, in urma testarilor efectuate de catre Autoritatea Germana TUV, cazanul Liepsnele rezista fara probleme, indiferent de socul termic la care este supus.

Bucura-te de confort termic, cu centralele pe lemne Liepsnele

Eficienta si autonomia cazanului Liepsnele este descrisa de faptul ca exista un sistem de ardere de tip lumanare care favorizeaza cresterea eficientei arderii, reducand nivelul de noxe.

sursa:centrale-lemne-liepsnele.ro
sursa:centrale-lemne-liepsnele.ro

De asemenea, sistemul de ardere de tip lumanare iti va permite sa alimentezi cazanul si cu lemne verzi- desi, in acest caz, autonomia centralei va scade la aproape 10-15 ore de functionare. In plus, trebuie de mentionat faptul ca in centrala cu ardere clasica sau cea cu gazeificare, va trebui sa alimentezi numai cu lemne uscate, deoarece centrala va da un randament mai ridicat, pe aceasta cale marindu-se si speranta de viata a cazanului.

Incalzirea cu lemne reprezinta o investitie sigura: furtunile, caderile de tensiune sau alte intreruperi ale energiei electrice nu afecteaza cazanul Liepsnele, astfel ca, pe aceasta cale, te vei bucura de un confort termic ridicat.

sursa: biz-smart.ro
sursa: biz-smart.ro

Asadar, centralele Liepsnele pe lemn si pe carbuni combina perfomanta inalta si eficienta de incalzire, astfel incat caldura sa fie distribuita uniform in incapere, pe o perioada cat mai lunga de timp.

Astfel, daca esti in cautarea unei ccentrale termice, iti recomand sa accesezi pagina web www.centrale-lemne-liepsnele.ro, unde vei gasi o gama intreaga de centrale, alaturi de sfaturi utile care te vor ajuta sa instalezi, dar si cum sa folosesti acest sistem de incalzire. Mai mult decat atat, aici vei gasi centrale termice de cea mai buna calitate, la preturi accesibile si o multime de reduceri de preturi. Astfel, daca te decizi asupra unei centrale termice, expertii centrale-lemne-liepsnele.ro iti vor oferi transport gratuit, dar si o serie de alte sfaturi utile in montarea si utilizarea cazanului Liepsnele.

Blogger: Cristina M.

1 comentariu

 1. Este important sa se faca cele mai bune alegeri. Suntem in 2016, oamenii ajung pe luna! Cu tehnologia asta nu trebuie sa ne fie nici prea cald, nici prea frig. Recent mi-am luat ceva de pe http://www.pro-vent.ro Pot spuna ca m-am pus la punct din acest punct de vedere, recomand!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *