gazon

Amenajarea gradinii de vara cu stil

Atunci cand ne gandim la un moment in familie ne gandim si implicit la locatia in care ne vom spune glume si ne vom povesti cele mai amuzante momente din intreaga saptamana, in maniera in care ne dorim sa fim inconjurati de natura si de spatii verzi.

Cele mai multe aspecte cand vine vorba de amenajarea gradinii implica actiuni si activitati destul de consumatoare de energie si implicit de timp. Poate ca atunci cand optam pentru amenajarea unui gazon ne gandim implicit si la costul acestuia.

Pasi de amenajare a gazonului

Atunci cand ne-am decis ca vrem un spatiu verde ne-am gandit implicit si la suprafata acestuia, incat sa avem suficient spatiu si pentru garaj si pentru alee, dar si pentru picnic. Cea mai importanta decizie o reprezinta alegerea suprafetei unde se va implanta gazonul, care trebuie sa fie cea mai ridicata suprafata, in maniera in care sa fie cea mai inalta si sa fie lipsita de plante si arbusti.

Mai apoi urmeaza aranjarea terenului si anume punerea unui strat de pamant si a unui strat de nisip. In cazul in care ne dorim sa plantam seminte de iarba, cel mai bine este sa imbinam aceste elemente, pentru ca iarba are nevoie de mai multa fertilizare si de mai mult humus. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca plantarea pamantului pentru ca suprafata sa devina plana se realizeaza cu grija si cu indemanare.

Odata ce am plantat pamantul si nisipul urmeaza sa ne gandim la o modalitate prin care sa facem propriul sistem de irigatie. Fie ne racorda la sistemul de alimentare cu apa de la domiciliu, fie de la o alta sursa de apa. Daca suntem in preajma unui lac, cu siguranta vom economisi ceva bani.

Ultimul pas il reprezinta plantarea semintelor, a florilor si a arbustilor in maniera in care ne dorim un aspect cat mai frumos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *