Anxietatea sociala

Anxietatea sociala inseamna mult mai mult decat comportamentul unor oameni de a fi rusinosi fata de altii; aceasta poate fi responsabila pentru modul in care oamenii reactioneaza in societate. Persoanele care sufera de anxietate sociala au o frica de faptul ca pot fi judecati de altii, iar viata de zi cu zi poate deveni pentru acestia un cosmar. Multi oameni care sufera de o asemenea afectiune se simt lipsiti de putere in fata unor emotii sau simptome, insa anumite practici ii pot face pe acestia sa se simta mai bine cu ei insisi cand sunt in societate.

Iata cum poti combate anxietatea sociala:

Incearca, in primul rand, sa te expui treptat in situatii sociale. Specialistii numesc aceasta terapie ca fiind una de tip cognitiv- comportamentala, iar daca decizi sa vezi un terapist, el te poate ajuta cu pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a scapa de aceasta frica, si te poate face sa te simti mai comfortabil in public. Cu cat evadezi din lumea sociala, cu atat frica va ocupa un loc mult mai mare in mintea ta. Bineinteles, expunerea trebuie sa se faca treptat in societate,astfel incat sa nu te oboseasca. Imagineaza-ti ca tii un discurs in fata colegilor, sau ca intri increzator intr-o sala plina de oameni. In timp ce iti imaginezi un astfel de scenariu, incearca sa nu te concentrezi pe modul in care ceilalti te pot percepe.

Incearca sa iti exersezi modul in care respiri. Oamenii care sufera de anxietate sociala iti concentreaza atentia pe viitorul lor- cum reactioneaza oamenii la ceea ce ai zic, ceea ce cred oamenii despre ei, daca oamenii observa faptul ca ei se rusineaza etc. Cu toate acestea, meditarea sau respiratia adanca sunt benefice, deoarece ii poate invata pe acestia sa isi pastreze atentia asupra momentului actual, si sa nu se gandeasca la nimic altceva decat la momentul in care sunt.

Aceste practici permit acestor oameni sa lupte si sa treaca cu usurinta in astfel de situatii. Oamenii trebuie sa si traiasca viata si sa imbratiseze lucrurile care le apar in viata. Suntem oameni si meritam sa traim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *