Aromaterapia efectele sale asupra sanatatii

In ziua de astazi oamenii sunt foarte agitati si foarte stresati. Pentru a combate anumite lucruri, probleme si afectiuni trebuie sa apelati la diferite metode non invazive astfel incat sa reusim sa le combatem fara sa afectam alte parti ale organismului.

In ziua de astazi, este destul de greu sa reusim sa facem fata provocarilor, mai ales ca traim intr-o lume a agitatii, a stresului si a vitezei. Este normal sa ne stresam si sa avem anumite afectiuni care pot avea urmari destul de grave asupra sanatatii si organismului. Se pare ca prin itnermediul aromterapiei putem sa scapam de aceste probleme. Este important ca oamenii sa cunoasca care sunt cauzele afectiunii si plantele care ar putea trata afectiunea.

Maghiranul are un efect foarte interesant. In cazuri de melancolie, singuratate si doliu, calmeaza si alina. Este sedativ, contracareaza nervozitatea, migrenele si insomniile.De asemenea este hipotensor, antispastic, stimuleaza digestia, fluidifica mucozitatile, scade libidoul. Este cicatrizant, recunoscut remediu cu efecte asupra stomacului, eliminarii apei din tesuturi, mucozitatilor, transpiratiei, toxinelor.

Combate crampele, catarul, tulburarile digestive, balonarile, colicile intestinale, in special la copiii mici. Se recomanda lauzelor nervoase sau afectate de atonie (stare fizica de slabiciune ce se manifesta prin lipsa de putere, de vitalitate; moliciune; slabirea elasticitatii tesuturilor), de asemenea in caz de flux menstrual redus, dureri menstruale sau crampe uterine.

Inca din vechime este folosit ca unguent, drept un eficient calmant impotriva rinitei cronice, a ranilor, umflaturilor, tumorilor sau luxatiilor, pentru febra musculara sau reumatism. Trateaza si afectiunile dentare.

Masajele cu ulei de maghiran sunt foarte eficiente impotriva durerilor in zona subombilicala. Ungerea narilor cu ulei de maghiran combate guturaiul. Pentru tratamentul contuziilor, tumorilor sau arsurilor, se aplica direct pe piele.

Usureaza problemele respiratorii precum bronsita si astmul. Este foarte util in constipatie.

 

Este important sa stim care sunt plantele care ne pot ajuta sa ne tratam problemele care ne afecteaza viata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *