Burger King

Burger King se restructureaza

CEO-ul de doar 33 de ani al companiei Burger King a reusit sa implementeze intregul lant de magazine in doar 13 luni de cand este in fruntea companiei. Dupa ce s-a inconjurat cu o echipa de oameni foarte tineri, incluzand un director financiar de 28 de ani, Daniel Scwartz a reusit sa transforme lantul de magazine Buger King intr-o masina de facut bani.

Inainte de a veni in domeniu fast food-ului Schwartz obisnuia sa lucreze la Credit Suisse in Boston si la 3G Capital. Este neobisnuit sa vedem un CEO atat de tanar in fruntea unei companii publice de mari dimensiuni. Singurul care este mai tanar si ocupa o pozitie similara este Mark Zuckerberg si Facebook. Ar fi pe locul 2 in topul Fortune 1000, in cazul in care Burger King ar intra in top.

La inceput, cand nu avea experienta in domeniu. Scwartz a petrecut ceva vreme in companie si prin restaurante incercat sa cunoasca mai bine mediul. Curata toaletele, facea burgeri si interactiona cu clientii. Experienta aceasta i-a spus ca meniul din lantul de restaurante era unul destul de complicat. Astfel acesta a simplificat ofertele pentru a crea mese ce sunt mult mai usor de preparat.

De asemenea numarul persoanelor nevoite in restaurate a fost redus de la 38,884 la 2,425 prin refrancizarea magazinelor. Acesta a scazut costurile companiei in mod drastic. Muncitorii raspund si raporteaza direct sefilor francizelor.

Pe langa aceste lucruri, Scwartz a negociat cu Brazilia, China si Rusia pentru a deschide magazine si in aceste locatii, cee ar duce o crestere de 12% la nivel global, in materie de numarul de locatii Burger King.

In primul trimestru al anului, compania a reusit sa isi creasca vanzarile cu 2% si si-au dublat veniturile, suma fiind de 60.4 milioane de dolari.

Se pare ca acest CEO se va descurca sa aduca Burger King in topul companiilor de fast food la nivel mondial.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *