Care sunt simptomele menopauzei

Menopauza este procesul biologic, care apare la orice femeie. Acest proces consta in incetarea aparitiei menstrei si apare la varste intre 45 si 50 de ani. Care sunt simptomele? Cand vei sti sigur ca ai intrat la menopauza? Iata cateva simptome prezente in cazul aparitiei menopauzei.

Premenopauza apare inainte sa se instaleze menopauza. Tot acesta este si perioada in care vom primi primele semnale si simptome legate de modificarile hormonale.Trebuie sa fii atenta la:

Modificarile sangerarilor menstruale. Daca observi modificari si neregularitati ale menstruatiei, trebuie sa stii ca esti in perioada premenstruala. Intervalele menstrelor pot creste sau pot scade, in functie de fiecare organism.

Bufeurile sunt caracterizate de o vasodilatatie si se manifesta printr-o stare de caldura in tot corpul si inrosire. Caldura si roseata vor aparea la nivelul gatului si in partea de sus al pieptului. De asemenea, pot fi insotite si de impresia de sufocare, finalizandu-se prin traspiratie abundenta.

Scaderea libidoului este tot un semn al prememnopauzei, cauzat de uscare vaginala si o atrofie vulgara. Acestea pot cauza dureri si disconfort in timpul contactului sexual.

Turburarile psihice anunta acest proces. Femeia este irascibila, iritata, are insomnii, senzatie de oboseala, tulburari de memorie si lipsa de concentrare. Va avea o stare de anxietate si tulburari emotionale inexplicabile.

Femeia va avea infectii vaginale si urinare.

Se va produce o fragilitate osoasa produsa de absenta secretiei ovariene.

Ce poti face in perioada premenopauzei?

Daca ai de a face cu bufeuri trebuie sa iti dai seama ce alimente sau care sunt factorii care ti le provoca. Pot fi determinate de bauturi fierbinti, condimente sau temperaturi ridicate.

Trebuie sa ai un stil de viata sanatos, sa ai o dieta sanatoasa boagata in fructe, legume, peste, cereale integrale si sa eviti cat mai mult grasimile saturate, ulei, zahar.

FUmatul creste riscul bolilor cardiace si poate genera aparitia menopauzei precoce.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *