casa energie germania

Casa de energie din Germania

Casa de energie este un imobil situat in Kaufbeuren, Germania, si este prima care a primit un certificat de tip Passive House Premium, fiind cunoscuta datorita faptului ca este una din cele mai sustenabile cladiri din lume. Cererea anuala de incalzire a acestei cladiri este de numai 8kWh/mp si este asigurata de un sistem fotovoltaic instalat pe acoperisul constructiei.

Cladirea Passive House Premium a fost introdusa lumii si deschisa oficial in anul 2015, impreuna cu Passive House Plus. Aceste doua clase premium au fost dezvoltate pastrandu-se in minte tranzitia surselor de energie catre cladire, trecandu-se de la resurse fosile la cele regenerabile.

Pentru a obtine acreditarea Passive House Plus, o constructie trebuie sa nu aiba un consum mai mare de 45kWh/mp de energie primara din surse regenerabile anual si trebuie sa genereze cel putin 60kWh/mp de energie regenerabila in fiecare an. Parametrii Passive House Premium sunt mult mai stricti, consumul scazand de la 30kWh/mp, iar generarea de energie este in crestere de pana la 120kWh/mp.

Casa de energie acreditata Premium

Casa de energie se afla putin sub cerintele de generare a energiei, inregistrand o valoare de 103 kWh/mp pe an, dar cu toate acestea, a fost distinsa cu acreditarea Premium datorita faptului ca, consumul de energie este reprezentat de o valoare foarte mica, comparativ cu cel necesar. In acest fel, se compenseaza valoarea mai mica a energiei generate de casa. Este de remarcat faptul ca pentru a obtine acreditarea Premium, constructia de 900 mp foloseste un numar limitat de tehnologii, iar niciuna din acestea nu este obisnuita zilelor noastre.

Eficienta energetica este obtinuta prin utilizarea de ferestre cu geamuri triple, impreuna cu un nivel excelent de protectie termica si sistem de ventilatie care recupereaza caldura. De asemenea, echipa de ingineri care a ajutat la constructia acestui imobil a instalat sisteme de ventilatie diferite pentru a compara nivelul de energie initial cu cel din prezent. O pompa de caldura prin pardosea ofera incalzire suplimentara, dar si apa fierbinte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *