Cauzele durerilor de spate

In ziua de astazi foarte muti oameni sufera de aceasta afectiune si anume de durerile de spate. Indiferent ca vorbim despre tineri sau varstnici oamenii se plang de dureri de spate fara sa isi dea seama ca exista numeroase cauze care determina acest lucru. Iata care sunt cauzele care determina durerile de spate:

1. Miscare brusca sau gresita – Desi discurile intervertebrale ofera flexibilitate spatelui, unele miscari bruste sau gresite pot declansa o durere puternica. Junghiul din zona lombara poate fi provocat de o banala aplecare sau de un curent de aer rece. Daca stii ca suferi de dureri de spate, evita miscarile de rotatie sau aplecare bruste.

2. Ridicarea unui obiect greu – Cand ridici ceva greu, cand iti fortezi spatele pentru a te intinde cu ceva greu in mana sau cand iti incordezi muschii pentru a ridica sau aseza copilul in patut, trebuie sa eviti miscarile ample, aplecarea brusca si ridicarea intr-o singura mana. La fel de suprasolicitat este spatele si cand duci un bagaj sau o sacosa grea intr-o singura mana, moment in care soliciti toata acea jumatate a corpului ( gat, umar, brat, spate si sold ).

Daca trebuie sa cari ceva greu, incearca sa imparti greutatea pe ambele maini, astfel incat sa eviti aplecarea intr-o parte. Indicat ar fi sa porti greutatea in spate ( rucsac ) sau in fata ( port bebe ). Cand vrei sa ridici ceva greu de jos, nu te apleca de spate cu picioarele drepte, ci lasa-te „pe vine”, apuca obiectul, apoi ridica-te impingand greutatea in genunchi si picioare.

Este foarte important sa faceti astfel incat sa va menajati organismul pentru a-i asigura o buna functionare. Aveti grija la toate lucrurile sau detaliile care cauzeaza aceste dureri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *