Cele mai bune sfaturi pentru CV

In ziua de astazi este extrem de greu sa ne gasim un loc de munca mai ales avand in vedere faptul ca este criza financiara iar acest lucru face destul de complicata gasirea unui loc de munca. Gasirea unui loc de munca nu este un lucru usor pentru ca locurile de munca sunt din ce in ce mai rare.

Oamenii fac diferite greseli atunci cand elaboreaza un CV ceea ce face de multe ori imposibila contactarea pentru un interviu si eventual pentru castigarea concursului pentru job. Iata care sunt principalele greseli pe care le fac oamenii atunci cand elaboreaza un CV:

Gramatica

Gramatica este un factor foarte important atunci cand facem un CV. Foarte multi oameni nu acorda suficienta atentie CV-ului si mai ales greselilor lui. Este foarte important ca CV-ul sa nu contina absolut nicio greseala pentru a se face remarcat in ochii angajatorului. Chiar si o simpla greseala gramaticala poate trimite CV-ul tau in cosul pentru gunoi si sansele tale de angajare pe apa sambetei. Verifica CV-ul de cel putin 5 ori inainte de a-l trimite unui angajator pentru a te asigura ca nu exista greseli de gramatica, litere lipsa, virgule asezate gresit sau alte greseli de scriere. Chiar daca este vorba de o simpla greseala facuta din neatentie, angajatorul are o baza de date foarte mare din care poate alege fara probleme.

Rubrica de referinte

Atunci cand ajungi la rubrica de referinte, vei fi tentata sa scrii „Referinte la cerere”. Din pacate, acesta este unul dintre cele mai enervante lucruri pe care angajatorii le citesc in CV-uri. Cel mai bine este sa sari peste aceasta rubrica si sa il lasi pe angajator sa iti ceara aceste detalii in cazul in care considera ca sunt necesare.

Este foarte important sa faceti CV-ul pentru a fi remarcat de catre angajatorului.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *