FIFA World Cup

Cele mai recunoscute competitii sportive

Sporturile au facut mereu parte din viata de zi cu zi a fiecarei perosoane. Fie ca le practica sau le urmaresc, oamenii vor fi mereu dornici sa priveasca sportul si sa aprecieze sportivii. Printre cele mai cunoscute eveneminte sportive la nivel mondial putem sa enumaram:

UEFA Champions League

Fotbalul este cu siguranta unul din cele mai jucate si mai cunoscute sporturi la nivel mondial. Acest sport are o reputatie incredibila la nivel mondial. Este de inteles ca au fost create mai multe evenimente sportive care au legatura cu acest sport. Champions League este o competitie sportiva destinata cluburilor de fotabl din Europa. In feicare an, un numar de 32 de echipe de se lupta pentru a deveni cea mai prestigioasa echipa de club de pe continentul european. Prima editie a acestui campionat a fost infiintata in anul 1955 si de atunci a progresat foarte mult. Cele 32 de echipe care participa in campionat sunt sleectate dintr-un total de 77 de cluburi care au acces la fazele calificarii. Competitia este urmarita in toate colturile lumii si sunt foarte multe castiguri realzate de pe urma acestui sport.

Cupa Mondiala FIFA

Ramanand in sfera fotbalului, cea mai mare competitie de fotabl din lume este cu siguranta Cupa Mondiala. Aceasta se desfasoara odata la 4 ani si in cadrul acesteia participa echipele nationale. Prima editie a cupei mondiale a fost desfasurata in anu 1930. De atunci s-au desfasurat un numar de 32 de editii. Se estimeaza ca finala cupei mondiale de fotbal din acest an a fost vizionata de cel putin 715 milioane de spectatori. Cupa mondiala este singura compeitie sportiva care se apropie de cifrele inregistrate de un alt turneu sportiv, si anule Jocurile Olimpice.

Indiferent de preferintele sportive, cu totii ar trebui sa apreciem si sa practicam sporturile pentru a mentine un stil de viata sanatos si lipsit de incidente.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *