credinte bani

Convingeri gresite despre bani

Multi oameni au convingerea ca banii sunt cei care le distrug relatiile si care ii fac sa elimine tot ceea ce exista intr-un buget. Facem cele mai multe greseli fara sa ne dam seama si implicit induram consecintele care vin impreuna cu banii cheltuiti. Nu conteaza cat de multi bani poate castiga cineva candva, pentru ca oricum  nu va fi destul niciodata. Prietenii mai bogati se plang mereu de bani, lucru care este de fapt ridicol. Nu avem nici o multumire daca avem o multime de  bani, regula care este principala de urmat in viata.

Convingeri gresite despre bani

Banii nu imi vor imbunatati niciodata contul sau finantele

Da, cu siguranta nu va veti imbunatati niciodata contul financiar, mai ales in cateva minute, daca sunteti concentrat doar pe acest lucru. Pozitivitatea se naste din actiuni pozitive, din rezultate pozitive, din ganduri pozitive si implicit este indicat sa va ganditi la toate caile posibile pentru a va creste veniturile. Poate ca schimbarea locului de munca este o solutie, poate ca renuntatrea la obiceiurile proaste este alta sau poate ca petrecerile nu mai sunt un eveniment care merita asa multa atentie.

Reduceti cheltuielile si faceti achizitii itneligente. Se pot salva sute de lei, de euro sau dolari in fiecare luna la bugetul de familie daca banii sunt alocati in mod corespunzator. Este bine sa ramai pozitiv si sa te increzi in tine.

Nu poti contrui propriul cont de economii

Unul dintre cie mai buni prieteni care au un salariu mult mai mare decat al tau se plang de lipsa banilor si implicit de faptul ca nu isi pot constitui un cont de economii la care sa apeleze in viitor. Daca ei isi permit sa cumpere o multime de lucruri scumpe, atunci nici nu au nevoie de un asemenea cont.

Nu judeca pe cei care au mai multi bani

Acestia nu vor sti niciodata importanta lor si nici decum  sa economiseasca, pentru ca nu vor impartasi secretul ca a economisi inseamna a indura. Daca nu depuneti cate o suna de bani lunar atunci nici contul de economii nu va exista. Pentru o mai buna gestiune a finantelor este important si o buna gestiune a ideilor si scopurilor.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *