Cum determinam copii sa se roage

Cand apar pe lume sunt cei mai importanti pentru noi si in acest caz vorbesc despre copii. Copii sunt cei mai importanti pentru fiecare parinte si cei mai multi dintre ei fac tot posibilul pentru ca micutul lor sa fie bine, educat si sa aiba o viata frumoasa. Se intampla de foarte multe ori ca oamenii sa se intrebe cum pot sa determine copii sa se roage.

Am ales sa vorbesc despre acest subiect pentru ca stiu ca multi parinti isi doresc ca micutul lor sa stie cate ceva despre divinitate si sa faca astfel incat sa fie mereu aproape de Dumnezeu. Foarte putini parinti din pacate stiu cum ar trebui sa procedeze pentru a face copilul sa faca acest lucru.

Nu va trece mult timp pana cand copilul va deveni curios in privinta divinitatii si te va intreba cine este Dumnezeu, ce face si cum il poate vedea. Indiferent care este religia in care crezi sau de care apartii, este recomandat sa iti cresti copilul in spiritul valorilor spirituale in care crezi si sa il inveti sa respecte evenimentele si simbolurile religioase. Una dintre metodele prin care-l ajuti sa inteleaga mai bine divinitatea este rugaciunea, mijlocul prin care i se poate adresa direct lui Doamne-Doamne!

Invata-ti copilul valorile spirituale si invatamintele religioase in care crezi tu, nu in care este indicat sau „la moda” sa o faca. In conditiile in care Dumnezeu nu este o persoana, iar copilul nu o poate cunoaste in realitate, este recomandat sa ii faci cunostinta cu El prin toate celelalte mijloace prin care il poate descoperi – biserici, icoane, preoti si nu in ultimul rand, carti de rugaciuni.

Familiarizeaza copilul cu religia si biserica prin metode pe intelesul lui – desene animate, documentare, Biblie pentru copii, carti de religie pentru copii etc. Introdu aceste elemente religioase in mod natural, in educatia lui. Insista pe ele doar in momentul in care devine interesat si incepe sa puna intrebari despre Dumnezeu si alte simboluri religioase.

Este foarte important ca micutul sa fie in tema cu aceste lucruri si sa o ia pe calea cea buna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *