Cum faci fata proiectelor in vacanta de iarna

Vine vacanta de iarna si timpul trece cu siguranta foarte repede. Chiar daca nu a trecut decat o luna de cand a inceput anul universitar cu siguranta timpul va trece atat de repede iar cand te intorci din vacanta de iarna apare si sesiunea. Ce trebuie sa faci cand vine sesiunea mai ales ca iti doresti sa mergi in anumite locuri in timpul vacantei?

Sigur ca atunci cand esti in vacanta, sa inveti sau sa faci proiecte este ultimul lucru pe care ti-l doresti sa-l faci. Cu toate acestea trebuie ca pana la urma sa faci un efort si sa pui mana sa scrii si sa inveti ceva.

Astfel, atata timp cat creierul tau este inca obisnuit cu atmosfera de la facultate, stabileste clar ce ai de facut, care sunt termenele limita, cata munca de cercetare prespune fiecare tema/proiect, etc. Apuca-te de toate acestea din timp, pentru a evita sa te trezesti in presesiune si sesiune ca ai de predat proiecte de care nici macar nu stiai!

De asemenea, poti sa anunti pe toata lumea ca ai de teme de facut. Daca vrei cu adevarat sa te tii de treaba, atunci spune-le tuturor ca esti ocupat in vacanta de iarna – macar in anumite zile. De la parinti la prieteni, toti trebuie sa stie ca ai treaba, eventual sa iti mai si aminteasca (parintii), respectiv, sa te lase in pace (prietenii).

Nu lasa nimic pe ultimul moment. Nu prea ai chef sa inveti insa nicidecum nu trebuie sa lasi pe ultimul moment ceea ce ai de facut. Puca-te de invatat inainte sa intri in vacanta daca vri sa le faci fata tuturor proiectelor.

De asemeena, nu uita sa flucrezi cat mai constant. Daca vei invata azi si nu vei mai invata o saptamana cu siguranta nu vei face nimic, plus ca iti va fi foarte greu daca le lasi pe toate in ultima suta de metri.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *