Cum iti schimbi starea de spirit

Traim intr-o societate urata, o societate in care nu facem decat sa alergam dupa lucruri materiale si sa facem anumite lucruri care nu ne fac bine ca si persoane. De cele mai multe ori gresim si ne cufundam atat de mult in munca incat la un moment dat nu mai stim sa mai facem anumite lucruri care sa ne schimbe si sa ne imbuneze starea de spirit.

In momentul in care simtiti ca pur si simplu nu mai puteti, ca aveti prea multe pe cap si ca nu mai rezistati  sa faceti fata, este timpul sa luati o pauza. Va recomand sa va luati o zi de concediu chiar daca este foarte multa treaba de facut si sa te relaxezi. Ai nevoie doar sa dai un telefon si sa spui ca ai nevoie de o zi de concediu. Apoi, trebuie sa uiiti de toata tehnologia, sa inchizi calculatorul sau telefonul, sau alte lucruri care ar putea sa te afecteze sau sa iti aminteasca de serviciu.

Trezeste-te dimineata natural, fara ceas desteptator. Deschide ferestrele si fa cateva exercitii de inviorare. Nu te mai gandi la probleme, ci la ceea ce iti doresti tu cu adevarat. Inchide telefoanele, televizoarele si toate sursele de zgomot.

Ia un mic dejun asa cum iti place tie: da, azi ai voie sa mananci o prajitura la prima ora din zi! Bea o cafea sau un capuccino, asa cum obisnuiai in concediu, cand erai relaxata si fericita.

Incepe-ti ziua citind o carte sau ascultand muzica si meditand la propria persoana, astfel iti poti schimba starea de spirit. Suna egoist, insa nu este! Timpul liber pentru a te pune in acord cu propria fiinta si cu dorintele si visele tale. Stabileste ce este mai important pentru tine!

Rasfata-te si fa lucrurile care iti ofera satisfactie. Trebuie sa faci exact lucrurile pe care simti ca vrei sa le faci si sa nu astepti alte zile la fle de proaste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *