www.saluscontrols.ro

Cum pastrezi caldura in locuinta pe timp de iarna

Zilele frumoase de vara incep sa se rareasca. Tot mai rece este vremea, iar asta reprezinta motiv de ingrijorare pentru cei care nu au reusit inca sa isi puna locuinta la punct din perspectiva termica. Ce e de facut in acest sens? Cu siguranta ca oricine si-ar dori sa stea in caldura si sa nu fie nevoit sa plateasca o avere pentru asta.

Din nefericire, de cele mai multe ori ajungem sa investim mult mai mult decat am fi dorit sau ne-am fi asteptat in incalzire. Ne gandim la investitiile pe care am fi putut sa le facem cu respectivele sume. Neaparat dorim sa gasim o solutie care sa echilibreze situatia, sa ne ofere in cele din urma nu doar confort termic, ci si psihic. Cu atat mai dificil este sa echilibrezi lucrurile cand suprafata ce necesita incalzire este una extinsa, cand ai copii mici si doresti sa aiba conditii optime de confort.

Aspecte de verificat pentru asigurarea confortului dorit in locuinta

Pentru a sti ca ai facut tot ce tinea de tine pentru ca familia ta sa aiba parte de confort, de caldura in timpul iernii, iata cateva aspecte asupra carora sa iti indrepti atentia.

  • Sistemul de incalzire

Ce fel de centrala folosesti? Indiferent daca o ai de mult timp sau e cumparata poate doar de cativa ani, ar trebui sa ii faci verificarile sa stii sigur ca iti ofera o functionare optima. Oricand se poate defecta o componenta, mai mult sau mai putin vizibil. Cand iei masuri la timpul potrivit elimini riscul de a se strica mai tare, dar totodata te asiguri ca da caldura corespunzatoare.

  • Etanseizarea ferestrelor

Iti pare poate putin probabil ca aceasta sa fie cauza ce favorizeaza pierderile de caldura. Este insa o modalitate inceata si sigura de a crea disconfort termic in locuinta. Cheama un specialist si remediaza problema.

  • Controlul temperaturii

Daca inca nu te-ai gandit sa faci o investitie in acest sens, poate ca ar fi momentul optim. Ai in vedere pentru asta diversele modele de termostate inteligente de la Salus. Vei gasi fara indoiala unul care sa se plieze exact nevoilor tale, sa te ajute sa faci economiile necesare pentru a te descurca mai bine si din punct de vedere financiar.

  • Izolatia locuintei

Necesar de asemenea este sa te asiguri ca izolatia casei nu s-a deteriorat intr-atat incat asta sa se reflecte in costurile aferente incalzirii locuintei. Poate ca materialul pentru care ai optat nu a fost cea mai buna alegere. Oricum ar fi de preferat sa repari acolo unde este cazul daca, sa zicem, nu iti permiti deocamdata sa faci o investitie pentru a o inlocui complet.

Verifica si sistemul de instalatii. Nu ai de unde sa stii daca problema nu vine din partea acestuia. Oricum este o sarcina pe care trebuie sa o faci inainte de a refolosi sistemul de incalzire. Fii mai atent la detalii si daca sesizezi ceva nu ezita sa iei masuri.

Raporteaza-te la cele mai sus mentionate si asigura astfel confortul termic optim in locuinta. De ce sa nu te bucuri asa cum se cuvine de incalzirea in locuinta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *