Cum sa ai o relatie frumoasa cu socrii

In ziua de astazi este extrem de dificil sa reusesti sa cumperi o casa si tomai din acest motiv, foarte multi dintre tineri aleg sa locuiasca impreuna cu socrii sau cu parintii unuia dintre ei. Aceasta alegere este de inteles avand in vedere nivelul de trai destul de greu si faptul ca nu este deloc usor sa reusim sa ne cumparam o locuinta.

Locuitul cu socrii poate aduci diferite schimbari majore in viata celor doi dar si diferite conflicte. Totusi, ce ese de facut in momentul in care tinerii chiar nu au alta posibilitate si sunt nevoiti intru totul sa locuiasca cu parintii in ciuda faptului ca relatiile dintre ei nu sunt chiar atat de bune?

Ei bine, de obicei parintii gasesc diferite pretexte pentru care considera ca nora sau ginerele nu sunt potriviti pentru baiatul sau pentru fata lor. In cazul in care nu stii, parintii de fete vor spune in general ca baiatu; cu care s-a casatorit fiica lor nu este atat de potrivit pentru ca nu stie sa faca diferite lucruri cum ar fi sa schimbe o clanta sau sa faca alte lucruri.

In cazul parintilor de baieti, mamele se vor teme ca le va fi luat locul de mama, adica pe cel dintai. Oricum ar fi, mamele de baieti sunt destul de invidioase si face diferite lucruri precum sa compare fata cu altcineva.

Daca vrei sa eviti conflictele cu parintii sau cu socrii, iata ce ar trebui sa faci:

In primul rand, inainte sa locuiti impreuna cu socrii trebuie sa stabiliti cateva reguli cu partenerul de viata pentru ca viata sa fie mai usoara. Aceste reguli vor stabili cine are grija de casa si cand, care sunt indatoririle si respnsabilitatile fiecaruia. Aceste reguli sunt foarte necesare in cazul in care locuiti cu altcineva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *