Cum sa fii curajos

Curajul exista in interiorul oricarei persoane, nu trebuie decat „eliberat”, scos la suprafata. Exista o parte din noi care cunoaste acest lucru, indiferent ca admitem sau nu. Prin sfaturile de mai jos vei reusi sa mergi de unde esti acum unde vrei sa ajungi. Curajul nu provine din exteriorul nostru-cu toate ca exista factorii si situatii specifice care ne determina sa adoptam o anumita pozitie in societate- curajul exista in noi inca din vremea copilariei; curajul absolut sau lipsa fricii este insasi natura spiritului omenesc. De-a lungul anilor, pe masura ce oamenii avanseaza catre maturitate, isi pierd tot mai mult din aceasta „natura esentiala” – din cauza fricilor prin care fie a fost nevoit sa treaca de unul singur, fie i-au fost impuse de societate.

Iata cum poti sa devii mai curajos:

Renunta la scuze. Principalul dusman al curajului este acela ca tot timpul iti vei gasi scuze. Problema este ca aceste scuze actioneaza ca un scut in fata adevaratelor lucruri. Scuzele de protejeaza da, insa nu poti trai o viata intreaga cu aceste scuze, pentru ca te vor trage tot timpul inapoi.

Invata sa iti controlezi respiratia. Respiratia este unul din cele doua lucruri pe care organismul nostru il face in mod involuntar- primul e clipitul. Faptul ca iti poti controla nivelul respiratiei spune multe despre modul in care reactionezi atunci cand esti stresat sau speriat. Cu toate acestea, poti sa iti induci frica chiar si in functie de modul in care respiri. Insa, daca reusesti sa iti controlezi modul in care sa respiri in situatii limita, poti spune ca detii puterea asupra corpului tau. Daca incepi sa inspiri si sa expiri scurt, acest lucru te va ajuta sa iti reevaluezi situatia in care te afli. Nu inseamna ca o sa-ti treaca frica, insa iti ofera control suficient in a-ti da seama ce ai de facut in urmatorul pas.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *