flyere-pliante

Cum te ajuta un flyer sa-ti promovezi afacerea?

Un flyer este un produs creat cu scopul de a promova anumite oferte sau servicii si reprezinta unul dintre elementele esentiale pentru promovarea unei afeceri, fie ca este vorba despre o intreprindere nou infiintata sau despre o firma deja cunoscuta si consacrata. Potrivit studiilor sociologice efectuate, acestea au fost clasate pe primul loc in clasamentul celor mai utile moduri de a promova o vanzare (in raport cost/rezultat).

Ce ar trebui sa contina un flyer?

Un flyer trebuie sa raspunda la cat mai multe intrebari intr-un timp cat mai scurt, de aceea va ofer cateva sugestii pentru ce ar trebui sa includeti pe el. Evident, primul lucru este denumirea firmei, urmat de serviciul sau produsul pe care il prestati sau oferiti si care este avantajul de a apela la compania dumneavoastra. Aceste intrebari sunt esentiale sa-si afle raspunsurile cat mai evident pe flyerul distribuit de catre firma dumneavoastra, printr-un mesaj scurt si precis sau prin folosirea unor elemente grafice si al culorilor placute si complementare, deoarece cel care primeste flyerul ii ofera cam zece secunde de atentie, timp in care decide daca il pastreaza sau nu.

Majoritatea dintre cei care primesc un astfel de flyer doresc sa gaseasca ceva nou si atragator in informatiile oferite. De aceea, simpla realizare a unui material publicitar ce are doar informatii cu caracter descriptiv/informativ al produselor si serviciilor oferite nu va va avea succesul dorit; nu trebuie confundat scopul flyerelor cu cel al brosurilor de prezentare sau al pliantelor. Nerespectarea acesti reguli, in legatura cu o distributie necorespunzatoare va duce la un esec sigur pentru campania de promovare sustinuta de catre dumneavoastra.

Desi acestea pot fi realizate la tipografii obisnuite, puteti gasi si o tipografie flyere online, care este specializata pe aceste elemente de publicitate.

Un flyer cu un mesaj clar si succint duce mai intotdeauna la rezultate sigure, acestea fiind pastrate de cei care sunt posibil interesati de serviciul dumneavoastra. Grafica, dar si fontul folosit trebuie sa aiba elemente de design artistic, nici simplist, nici incarcat, iar volumul textului trebuie analizat cu grija.

Un lucru de evitat este listarea tuturor serviciilor pe care le oferiti, a mai multor promotii, a tuturor produselor si preturilor oferite disponibile, deoarece scad sansele de a fi retinuta, din cauza avalansei de informatii puse la dispozitie de catre compania dumneavoastra.

Promovarea trebuie sa fie constanta pe parcursul unui an, fidelizand astfel clientii deja existenti sau atragandu-i intr-un final pe cei care fusesera reticienti. Trebuie retinut, insa, faptul ca nu trebuie repetate promotiile disponibile, mesajele sau chiar si culorile prezentate in flyerele anterioare, deoarece apare riscul ca aceleasi persoane sa le citeasca si sa-si piarda interesul fata de firma, daca o considera prea insistenta. De asemenea, promotiile urmatoare nu vor mai primi acelasi grad de atentie, deoarece oamenii vor presupune ca este vorba despre aceeasi promotie ca cea anterioara, mai ales daca acestea repeta design-ul.

Desi se considera ca 85% dintre cumparatori stiu de acasa ce produse vor sa cumpere, restul de 15% se hotarasc in drumul realizat catre locul de unde vor realiza cumparaturi, deci pot fi influentati usor de catre flyerele dumneavoastra. De asemenea, daca informatia ii intereseaza, vor pastra flyerul si firma dumneavoastra va fi pe lista prioritatilor data viitoare pentru cei 85%

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *