Depresie

Depresia in jurul lumii

Intr-un studiu realizat pe un esantion de 90.000 de oameni din 18 tari, s-a descoperit ca oamenii care traiesc in state mai dezvoltate au un risc mai mare sa sufere de depresie, in comparatie cu tarile in curs de dezvoltare sau nedezvoltate. Statele africane au obtinut cele mai mici scoruri in acest de testari, in timp ce vestul Europei s-a clasat in top cinci.

Aproape 15% dintre cei care locuiesc in cele mai bogate natiuni au avut cel putin un episod depresiv de-a lungul vietii. In tarile mai sarace, in schimb, prelevanta unui episod depresiv a fost de doar 11%. Cele mai „depresive” tari sunt Franta, cu 21% si Statele Unite, cu 19%. Unul din cinci oameni din Franta, Statele Unite si Brazilia au avut cel putin un episod depresiv de-a lungul vietii.

Pe locul patru se afla Olanda si Noua Zeelanda, cu un procent de peste 17.9, ceea ce inseamna ca un om din sase a suferit de depresie cel putin odata in aceste doua tari. In continuarea clasamentului se afla Ucraina, Belgia, unde unul din sapte oameni a suferit de depresie, Columbia, Liban, Spania si Israel, toate avand procente de peste 10%.

Nici germanii si italienii nu o duc prea bine psihic, ambele tari avand un procentaj de 9,9% de depresivi, in timp ce Africa de Sud si India depasesc si ele 9%. In Mexic, un om din opt a suferit de depresie de-a lungul vietii, ceea ce inseamna 8% din totalul populatiei, in timp ce tarile Asiei de Est o duc mult mai bine, comparativ, avand scor de sub 7% (Japonia 6,6% si China 6,5%).

In Romania, din totalul persoanelor de 18 – 49 de ani, 2,6% au fost diagnosticati cu depresie, iar din grupa de varsta de peste 50 de ani, numarul creste la 5,2%. Tinand cont de stigmatul social pe care l-ar detine multi oameni care ar recunoaste ca au depresie in aceasta tara, numarul rol s-ar putea sa fie mai mare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *