Despre cantarele de camioane

Fiecare industrie de foloseste de anumite produse pentru ca totul sa iasa ca la carte. In industriile de constructie, transporturi agabaritice sau altele care se folosesc de utilaje mari precum camioanele au nevoie de produse speciale de cantarire pentru a nu exista nicio eroare. Insa nu va ganditi ca pe piata exista doar un tip de cantare de camioane, exista mai multe, facute special pentru anumite zone de lucru, anumite conditii meteo si care sunt facute dupa mai multe mecanisme.

Ce trebuie stiut despre aceste cantare de camioane? Ei bine, ele sunt fabricate din mai multe module de beton, astfel incat marimea lor sa poata fi ajustata dupa cum doreste clientul, in principiu aceste cantare au lungimi cuprinse intre 8 si 24 m. Si totusi, care este mecanismul de cantarire? Celulele de cantarire sunt plasate sub calea de rulare, fiind protejate mecanic de orice risc si facandu-si treaba fara a da vreo eroare. Este foarte important ca aceste cantare sa fie ajustate cum trebuie, deoarece cateva kg in plus cand vine vorba de un transport al camionului poate duce la erori mai mari de atat, cum ar fi surparea platformei pe care trebuie sa transporte materialele, ceea ce ar avea consecinte grave.

Cantarele de camioane sunt aduse la locul comenzii prin intermediul unui camion normal gabaritic, ceea ce inseamna ca sunt usor de asamblat dupa livrare. Site-urile de specialitate spun ca este nevoie de doar o macara de maxim 12,5 t pentru a amplasa acest ansamblu, modulele, ceea ce este chiar un avantaj.

In prezent, cantarele de camioane sunt cu mult mai imbunatatite fata de ceea ce se folosea cu cativa ani in urma. S-a ajuns la o greutate totala a ansamblului de 20 t, redusa considerbil fata de vechile cantare de camioane, iar modulele au latimea de 1 m, fiind usor sa se ajunga la lungimea cantarului pe care o are clientul in vizor. Aceste cantare pot cantari undeva pana la 80 t, dar aceasta ar fi valoarea maxima, mai exista si cantare care suporta mase de pana la 40 sau 60 t.

Domeniile de utilizare ale unui astfel de cantar sunt constructiile, reciclare materiale, rampe ecologice, agricultura, explorari forestiere si asa mai departe. Este recomandata utilizarea unor astfel de cantare in zone de lucru medii si grele si se pot amplasa atat pe pamant cat si in cuva. Mai este recomandat si pentru relocarea ulterioara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *