Studiile demosntreaza ca cei mai multi dintre oameni au fobia legata de discursul pe care trebuie sa il aiba in public. Vorbesc despre acele persoane care intra in panica si nu mai stiu ce trebuie sa spuna atunci cand sunt in fata mai multor persoane. Acest lucru este foarte rau si ne poate afecta foarte mult ca si persoane. In mod cert, o persoana puternica va fi considerata astfel daca va sti sa isi asunda emotiile, daca va sti sa nu arate niciodata slabiciunile.
Exista anumiti factor de care trebuie sa tinem cont daca ne dorim sa scapam de fobia vorbirii in public. Iata care sunt acestea:
In primul rand, trebuie sa invatam sa comunicam cu cei din jurul nostru, oamenii cu care interactionam in mod frecvent si sa invatam sa le povestim cu tact povestile noastre. Trebuie s ainvatam sa povestim ceea ce ni s-a intamplat fara sa ne sfiim sau fara sa ne rusinam de lucrurile care s-au petrecut in viata noastra.
Apoi, este foarte important sa gasim intotdeuna puncte comune cu cei din jurul nostru. Mai exact, trebuie sa facem astfel incat sa recunoastem situatiile in care suntem pusi cu totii in fiecare zi. Cu totii ne intalnim cu relativ aceleasi intamplari in fiecare zi si de aceea trebuie sa gasim punctele comune si sa le atingem in momentul conversatiei sau a discursului.
De asemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca vorbitul pe o scena se invata si nu ne nastem cu el invatat. Trebuie sa invatam care sunt pasii si cum trebuie sa vorbim in fata unui public. Vom gresi si vom invata din greselile noastre pe care nu le vom mai repeta. Astfel, vom deveni adevarati profesionisti atunci cand ne vom urca pe o scena.
Mai mult, trebuie sa fim cat mai spontani si sa elaboram fiecare subiect cu spontaneitate. Nu trebuie sa ne incruntam pe o scena ci trebuie sa fim cat mai deschisi si cat mai colaboratori cu publicul.