Invinge-ti teama de stomatolog!

Exista foarte multe persoane care au ajuns sa aiba probleme foarte grave cu dantura tocmai din cauza faptului ca le-a fost frica si ca nu au ajuns la momentul potrivit la stomatolog. De fapt, cu cat problema este prevenita mai din timp cu atat va veti simti mai bine iar durerea va fi aproape insesizabila.

De fapt, cred ca orice persoana uraste sa mearga la stomatolog datorita durerilor, mirosului specific unui cabinet de stomatologie dar si instrumentele pe care unii le considera de tortura. De fapt, daca stam sa ne gandim si analizam foarte bine situatiile, nu poate fi atat de rau sa trecem prin niste extractii dentare.

In continuare, voi prezenta cateva sfaturi pentru a invinge teama de stomatolog. Iata ce trebuie sa faci daca vrei sa scapi de aceasta frica:

In primul rand, trebuie sa mergi la un medic stomatolog de incredere. Intreaba-ti cunostintele, prietenii sau rudele si roaga-i sa iti recomande un medic de incredere. Totusi, inainte sa urci pe scaunul special, ai putea sa ii explici medicului stomatolog despre teama pe care o ai.

De asemenea, trebuie sa fii sincer si sa nu iei acasa diferite medicamente calmante si sa nu bei alcool pentru „a prinde curaj”. Cel mai bine este sa vorbesti sincer cu stomatologul si sa ii explici de ce iti este atat de teama de stomatolog.

Mai mult, anestezicele au evoluat foarte mult de cand si fost tu prima oara la dentist. Poti sa te informezi deoarece in ziua de astazi exista foarte multe oportunitati care te pot scapa de durere. Trebuie sa iei masurile necesare pentru a profita cat mai mult de tehnologia care a evoluat atat de mult.

Oricum ar fi, exista foarte multe persoane care sufera de dentofobie. De fapt, aceasta fobie apare in momentul in care suntem copii si stomatologul este o experienta de-a dreptul traumatizanta pentru noi.

Cel mai probabil, frica de dentist provine din momentul in care auzim sunetele produse de frezele dentare care ne produc tremur si palpitatii. Creierul uman reactioneaza la diferite sunete, mai ales in cazul persoanelor anxioase, oamenii de stiinta reusind sa identifice modalitatile prin care aceste pot fi linistite, precizand faptul ca astfel poate fi afectata activitatea neuronala.

De fapt, in momentul in care prevenim din timp problemele la nivelul dintilor nu ne vom mai confrunta cu probleme de genul durerilor. Astfel, o problema tratata la timp nu va inseamna nicicum o durere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *