jucarii copii

Jucarii pentru copii mici si prescolari

Iata cateva sfaturi generale ce trebuie luate in considerare atunci cand sunteti la cumparaturi de jucarii pentru copii:

  • Jucariile confectionate din materiale ar trebui etichetate ca rezistante la flacari sau in flamabile.
  • Jucariile de plus trebuie sa poata fi spalate
  • Jucariile vopsite trebuie acoperite cu vopsea fara plumb
  • Materiale pentru arta trebuie sa fie non-toxice
  • Creioanele si culorile trebuie sa fie testate de o asociatie specializata

Jucariile trebuie sa fie destul de mari- cel putin 3 cetimetri in diametru si 6 cm in lungime- astfel incat acestia sa nu le poata inghiti. Un instrument de testare al articolelor pentru copii poate determina daca acestea sunt prea mici. Aceste instrumente au forma unui tub cu acelasi diametru ca traheea unui copil. Daca un obiect incape in acest tub, atunci este prea mic pentru un copil. Daca nu puteti gasi un astfel de tub, un tub de la hartia igienica poate fi utilizat pentru acelasi scop.

Evitati marmura, monedele, bilele si jocurile cu bile mai mici de 4,4 cm in diametru intrucat acestea pot fi inghitite. Jucariile cu baterii trebuie sa aibe carcase asigurate cu suruburi astfel incat sa nu poata fi deschise de catre cei mici. Bateriile si lichidul de baterii presupune un risk crescut pentru acestia.

Atunci cand verificati jucariile pentru copii mici si articole pentru bebelusi, asigurati-va ca sunt indestructibile si destul de puternice pentru a rezista mestecatului. De asemenea, asigurati-va ca nu au margini scutite sau parti mici, precum ochi, roti sau nasturi ce se pot desprinde; capete mici ce pot ajunge in gat; sfori mai mari de 18 centimetri sau parti ce pot prinde degetele celor mici.

Cele mai multe jucarii de calarit pot fi folosite odata ce un copil este capabil sa stea drept fara suport- dar verificati recomandarile producatorilor. Aceste tipuri de articole trebuie sa aibe si corzi de protectie si trebuie sa fie indeajuns de stabile si de sigure pentru a preveni caderea.

Animalele de plus si alte jucarii ce sunt vandute sau oferite la carnavale, targuri si la automate nu trebuie sa intalneasca standarde de siguranta, asadar verificati aceste articole cu grija pentru parti desfacute si colturi ascutite inainte de a le da copiilor.

De asemenea, este indicat sa evitati obiectele vechi, chiar si cele primite de la prieteni si familie. Acestea pot avea valuare sentimentala si pot fi ieftine, insa este posibil ca ele sa nu indeplineasca standardele de siguranta actuale si pot fi atat de uzate intrucat se pot strica si pot deveni un pericol pentru copil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *