Desktop vs Laptop

Laptop sau Desktop

Exista multi sustinatori ai PC-ului si multi care prefera laptop-urile in detrimentul sistemelor desktop. In trecut piata era domniata de vanzarea desktop-urilor. In ziua de astazi insa, se pare ca mobilitatea este un factor mult mai important si laptop-urile au inceput sa fie din ce in ce mai prezente in achizitiile utilizatorilor.

Laptop-urile au o serie de avantaje in privinta desktop-urilor.

1. Acestea consuma mult mai putina energie electrica spre deosebire de un desktop. In mod normal un laptop ajunge sa foloseasca pana la 50W in functie de cat este acesta de performanta. Un desktop performant poate consuma pana de 10 ori mai multa energie. Asadar un mare plus pentru laptop-uri in aceasta privinta.

2. In privinta pretului, un laptop ajunge sa ofere mai multe decat un simplu desktop. Daca stai si te gandesti ca pentru un desktop ai nevoie de tastatura, mouse, monitor, sistem audio, asta pe langa unitate vei vedea ca iesi mult mai bine cu un laptop.

3. Perifericele sunt un mare cosmar in privinta desktop-urilor. Numeroasele cabluri cu care ai de a face sunt suficiente pentru a iti crea probleme si batai de cap. Singurul periferic de care ai avea nevoie in cazul unui laptop ar fi un mouse, in caz ca nu te intelegi cu touchpad-ul prea bine.

4. Mobilitatea si spatiul ar fi un alt punct forte pentru laptop-uri. Mobilitatea este ideea pe care se bazeaza in general un laptop. Acesta este scopul lui principal, sa iti ofere posbilitatile de utilizare a unui desktop dar cu mobilitatea unui dispozitiv pe care il poti lua oriunde cu tine. Un desktop ocupa un birou intreg cu toate componentele sale pe cand un laptop nu ocupa decat spatiul pe care il asezi. Este mai ergonomic si il poti tine pe brate cand simti ca vrei sa te relaxezi in pat.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *