Nokia Microsoft

Microsoft renunta la angajatii Nokia

A trecut ceva vreme de cand cei de la Microsoft au reusit sa achizitioneze companie Nokia. Se pare insa acum ca acestia au de gand sa faca o serie de schimbari in materie de personal. Se estimeaza ca Microsoft are de gand sa taie 15% din forta totala de munca Microsoft. Aceasta ar fi cea mai mare taiere de posturi din cadrul companiei de pana in prezent.

S-a speculat de mult faptul ca nou CEO al Microsoft, Satya Nadella are de gand sa isi construiasca planurile unei organizatii corecte. Lucrurile se vor schimba destul de mult, mai ales in cadrul Nokia. Conducatorul Microsoft a spus ca vor elimina pozitiile si departamentele care nu se indreapta in directia dorita de Microsoft.  Unitatea care va avea cel mai mult de castigat de pe urma acestei decizii va fi cel de Devices and Sevices din cadrul Nokia. Se estimeaza ca vor fi taiate mai bine de 12 500 de posturi, ce ar reprezenta aproximativ jumatate din unitate, La nivelul intregii companii se vor efectua schimbari ce vor duce numarul total de posturi taiate la 18 000.

Nadella are de gand sa schimbe pozitia ocupata de Microsoft pe piata dispozitivelor mobile. Microsoft se alfa pe locul 3 in momentul de fata, Google si Apple fiind companiile care detin suprematia in acest sector, dar CEO-ul Microsoft doreste sa imprime starea de suprematie pe care o avea odata compania.

Satya Nadella a adresat o scrisoare deschisa de 3100 de cuvinte angajatilor in care le spunea ca traditia nu este o valoare importanta in aceasta indrustrie si ca evolutia este foarte importanta. Motiv pentru care Microsoft va reduce eforturile Nokia de a folosi sistemul de operare Android si sa impinga viitoarele telefoane Nokia catre sistemul de operare Windows Phone.

Faptul ca Nokia se afla sau nu pe calea cea buna, ramane inca un mister si elucidat in perioada urmatoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *