minciuni-crestini

Minciunile crestinilor

Oamenii religiosi prefera sa creada ca, credintele lor sunt eterne si adevarate. Ideea ca mitologia lor reprezinta o desfigurare istorica, reprezinta o ofensa si o jignire la adresa lor. Faptul ca sfintii si persoanele sfinte au fost copiate in urma zeilor antici reprezinta o insulta; posibilitatea de a vedea ca simbolurile crestinismului sunt preluate din religii mai vechi este la fel, respinsa. Dar chiar si asa, toate aceste lucruri sunt adevarate si, chiar daca pare a fi greu de crezut, crestinismul nu este deloc original. Absolut totul, de la povestile cu nasterea lui Iisus, miracole, torturi, moarte si reinviere, sunt, de fapt, idei copiate din alte culturi.

Cu ce minte religia?

Originea sfintilor- inca din ele mai vechi timpuri, religiile au adoptat fel de fel de zei. Romanii, grecii, egiptenii- sunt doar cateva civilizatii care au avut mii de zei. Profetul Elias- era o versiune a zeului grec al Soarelui, Helios, care mai apoi a fost inlocuit de Apollo. Au existat o multime de zei in lumea antica, si oricat de tare au incercat sa il popularizeze crestinii pe Iehova, paganii nu pareau sa renunte sa mai ceara favoruri de la zeii lor. O multime de zei pagani au fost “crestinizati”, astfel ca, in prezent, oamenii continua sa se roage la sfinti in fiecare zi, asa ca fiecare profesie sau personalitate are propriul sfant- o persoana cu puteri supranaturale care ii poate ajuta la greu. Nu e foarte departe de ceea ce faceau civiliatiile antice, nu-i asa?

Pastele- cea mai importanta sarbatoare a crestinilor descrie invierea lui Iisus, dar nu Iisus a fost primul personaj care a reinviat din morti. Un alt exemplu este cel a lui Osiris- din mitologia egipteana- asa ca in fiecare primavara, egiptenii sarbatoreau invierea lui Osiris. Povestea lui Iisus este extrem de asemanatoare cu altele mai antice. Ei bine, unul din cele mai comune mituri reprezinta moartea si renasterea. Ishtar, Osiris, Dionysos, Attis, si lista poate continua- acestia sunt zei care au fost reinviati in timpul primaverii. De ce? Zeii sunt simbolul naturii, iar avand in vedere ca natura o ia de la capat in fiecare primavara, acesta reprezinta cel mai perfect moment pentru readucere la viata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *