Mituri cu privire la sarcina

In momentul in care sunt insarcinate femeile incep sa creada diferite lucruri si fac tot felul de lucruri prin care sa afle cat mai multe despre sarcina. Sigur ca acest lucru nu va face nimic altceva decat sa le induca in eroare si in ceata.

Exista numeroase lucruri auzite din popor pe care femeile le considera verosimile si care ar trebui sa dezvaluie anumtie lucruri despre fat. Sigur ca femeile sunt curioase si isi doresc sa afle cat mai multe despre copilul lor, mai ales in cazul in care nu stiu inca sexul coplului.

Iata care sunt cele mai importante mituri despre care nu trebuie sa tineti cont:

Arsuri

Se spune ca daca aveti arduri in timpul sarcinii, copilul se va naste cu par pe corp. Arsurile stomacale in timpul sarcinii sunt ceva frecvent – sunt legate de faptul ca hormonii sarcinii slabesc muschii esofagului. Dar NU, nu inseamna ca bebelusul se va naste cu o claie de par!

Dormit pe o parte

Se mai spune ca femeile insarcinate nu trebuie sa doarma pe o parte atunci cand sunt insarcinate. Acest mit provine din dovezile ca fluxul de sange prin placenta poate fi redus daca va asezati pe spate in timpul travaliului. Pot fi situatii in care medicul sau moasa va recomanda sa va odihniti pe partea stanga ca masura de siguranta – de exemplu, in cazul unei sarcini cu risc ridicat –  insa de dormit puteti dormi si pe spate daca doriti.

Asadar, nu trebuie sa tineti cont de toate lucrurile pe care le auziti in timpul sarcinii deoarece acestea difera de la un organism la altul.

Aspectul burtii

Se tot spune ca daca in momentul in care burta incepe sa fie vizibila si este o sarcina joasa, copilulu va fi un baiat iar daca va fi fata sarcina va fi mai ridicata. Ei bine, acest lucru nu are absolut nicio legatura cu sexul copilului ci tine de tonusul muscular al mamicii.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *