Mituri despre libidou si pilule contraceptive

Pilula contraceptiva este cel mai comod mod de contraceptie pe care il folosesc femeile si tocmai din acest motiv este unul dintre cele mai utilizate. Daca ne vom consulta cu prietenele, verisoare, surori, etc. care iau si ele contraceptive vom auzi diferite zvonuri. Fiecare persoana are ideile sale preconcepute legate de aceasta metoda de contraceptie.

Cum fiecare persoana are versiunea sa despre efectele secundare ale anticonceptionalelor  vom auzi niste zvonuri care ne vor da peste cap si care de multe ori fac persoana care ia medicamentele sa creada sau sa aiba dubii despre ele.

Din cauza ca se aud foarte multe zvonuri: „te ingrasi daca iei anticonceptionale”, „esti mai predispusa la cancer mamar”, „iti ucid libidoul”,”este foarte periculos sa iti amani menstruatia” etc. am decis sa incerc sa fac lumina pentru unele intrebari de acest gen.

Anticonceptionalele nu ingrasa

Si cum ceea ce le preocupa mai multe pe femei sunt kilogramele, trebuie sa va anunt ca specialistii spun ca anticonceptionalele nu ingrasa nici pe departe. Este adevarat ca pot retine apa in corp insa nu este adevarat ca ingrasa. In cazul in care observati ca pilula prescrisa de medic retine apa in corp, trebuie sa dati fuga la medicul ginecolog si sa ii spuneti acest lucru. In plus, el va va sfatui sa luati un medicament care are ca si efect eliminarea retentiei de apa.

Anticonceptionalele nu ucid libidoul

Am mai auzit cum ca daca iei antoconceptionale nu mai ai aceasi pofta de partener. Ei bine, trebuie sa stii ca acest efect secundar apare doar la inceputul administrarii, la fel ca si retentia de apa. Nu trebuie sa va ganditi ca este un efect  care nu va mai disparea pe parcursul adminsitrarii  pilulelor. Mai mult, exista foarte multe femei care admit faptul ca le-a crescut libidoul de cand au inceput sa ia anticonceptionale.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *