scorpion

Nevertebrate mortale

Sunt foarte multe insecte si nevertebrate care sunt deosebit de periculoase. Unele dintre ele au o infatisare destul de respingatoare, iar unele sunt atat de obisnuite si inofensive incat nu le dai mare importanta.

Tantarii

Aceasta insecta pe care cu totii o detestam pentru noptile nedormite si pentru muscaurile neplacute este una din cele mai periculoase nevertebrate din lume. In fiecare an tantarii sunt responsabili pentru infecatarea a peste 70 de milioane de oameni cu diverse boli. Bolile purtate de acestia pot fi Dengue, West Nile, febra galbena sau malaria. In fiecare an aproximativ 2 milioane de oameni ajung sa isi piarda viata datorita bacteriilor purtate de tantari. Tantarii se raspandesc foarte rapid si sunt un adevarat inamic, atat pentru oameni cat si pentru animale.

Deathslaker Scorpion

Scorpionii sunt cunoscuti ca fiind insecte foarte periculoase. Acestia sunt foarte mici si se pot ascunde in diferite locuri. O simpla intepatura a acestui scorpion contine suficient venin pentru a ucide pana la 1000 de oameni. Aceasta specie de scorpion este deosebit de periculoasa. Sunt foarte agresivi si provoaca aproximativ trei sferturi din mortile cauzate de scorpioni la nivel global. Acest scorpioni sunt de obicei gasiti in Africa de Nord si in Orientul Mijlociu. Intepatura acestuia provoaca dureri foarte mari pentru adulti si in cazul copiilor sau celor mai slabi poate cauza coma sau covulsii chiar si paralizia.

Meduzele Box

Aceste creaturi marine de dimensiunea unui bol de salata au fost responsabile pentru moartea a 5,564 de oameni de-a lungul timpului. Meduzele sunt cunoscute pentru faptul ca au cel mai potent venin din lumea marina. Meduzele au pana la 60 de tentacule care se pot intinde pana la 5 metri. In cazul in care victima este incojurata de aceste tentacule inima va inceta sa bata in doar 3 secunde. Un singur tentacul are suficiente toxine pentru a ucide aproximativ 50 de persoane. Creaturile pot fi gasite in general in zonele tropicale precum Australia si Filipine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *