Obiceiuri care iti afecteaza dantura

Cu siguranta vrei sa faci o impresi buna mereu, de aceea trebuie sa ai un zambet impecabil si mai anume o dantura perfecta. Este important sa stii ca obiceiuri proaste iti pun in pericol dantura.

In primul rand iti folosesti dintii pentru ceva ce nu trebuie. De aceea s-au inventat desfactoarele si alte unelete. Dintii sunt pentru mestecat atat, nu alte improvizatii.

De asemenea si daca mesteci obiecte tari iti afecteaza natura. Dintii tai nu pot mesteca orice. Evita sa mesteci lucruri tari sau pixuri. Chiar daca esti nervoasa, nu te descarca pe dintii tai.

Nu este indicat nici sa mananci feliute de lamaie. Acidul citrci iti erodeaza smaltul dintilor si in acest fel vor deveni mai sensibili la bauturile reci si calde.

Si daca periezi dintii intr-un mod agresiv nu este tocmai ok. Stim ca vrei un periaj exemplar dar daca ii periezi cu putere nu vei avea un rezultat mai bun.

Si faptul iti rozi unghiile poate dauna danturii tale. Stim ca acest obicei este practicat in mod special de femei. Gandeste-te numai cate bacterii sunt pe degete sau sub unghii si toate aceste ajung in gura ta.

De asemenea si daca obisnuiesti sa bei vin alb des, vei avea dantura afectata. Chiar daca ai impresi ca vinul rosu iti afecteaza de fapt mai tare dantura sa stii ca nu este chiar asa. Vinul alb este mult mai acid, fapt care duce la erodarea stratului protector de smalt al dintilor si in timp la inglbenirea lor.  Pentru a evita acest lucru este bine sa iti clatesti dantura dupa ce bei vin alb.

Si consumul de bauturi racoritoare care contin cantitati mari de zahar si acid iti ingalbenesc dantura. Este indicat sa le eviti, sau macar sa incerci sa le inlocuiesti cu sucuri naturale.

Daca doresti un zambet perfect incearca sa eviti aceste obiceiuri rele.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *