Pietrele la rinichi – cauze si efecte

Se intampla de multe ori ca oamenii sa ajunga la spital sau sa aiba dureri ingrozitoare din cauza faptului ca au pietre la rinichi, nisip sau cum se spune in termeni medicali, litiaza renala. Aceasta afectiune apare destul de des mai ales in cazul femeilor.

In cazul in care se impune un tratament medicamentos este destul de bine pentru ca acest tip de tratament se prescrie in momentul in care litiaza renala nu este intr-un stadiu foarte avansat. In cazul in care litiaza renala este intr-un stadiu mai avansat se recomanda o interventie chirurgicala.

De asemenea, in cazul in care aveti litiaza renala este foarte important sa tineti un regim alimentar care sa impiedice cresterea calculilor renali sau ale aparitie violente care pot deplasa calculii de la locul lor dar cat si pentru impiedicarea aparitiei durerilor si celorlalte simptome cauzate de proasta functionare a fierii. Asadar, aceste regim impiedica aparitia unor complicatii sau a unor simptome precum greata, gust amar, diaree sau dureri abdominale si lombare.

Ceea ce este foarte important este sa consumati cat mai multe lichide. Specialistii spun ca calculii renali apa de regula din cauza ca nu consumati suficiente lichide sau ca regimul alimentar nu este corespunzator. Din acest motiv, este foarte indicat sa consumati cat mai multe lichide, in special apa care a trecut printr-un anumit proces de purificare. Asa se obtine o apa alcalina pentru sanatate care nu va creste riscul de litiaza biliara si chiar veti reusi sa scapati de ea in cazul in care aveti.

De asemenea, nu trebuie sa uiti ca exista anumite alimente care determina cresterea calculilor renali. Este foarte importanr sa stii ca simptomele infectiilor la rinichi includ febra, transpiratie, dureri ingrozitoare de spare,voma si alte dureri ajungandu-se pana la urinarea cu sange. Acest lucru se intampla in momentul in care pietrele sau nisipul se misca si zgaraie caile urinare.

Oricum, una dintre cele mai cunoascute cauze ale durerii de rinichi este blocarea fluxului de urina. Acest lucru duce la o presiune foarte mare asupra rinichilor iar urmarile sunt destul de grave.

De asemenea, pietrele la rinichi sunt un alt motiv care tulbura tractul urinar iar acest lucru este foarte dureros. In momentul in care intra particule mici ca de cristal, separate de urina si care se acumuleaza pe tractul urinar. transformandu-se ulterior in ceea ce numim calculi renali.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *