Problema anorexiei

In ziua de astazi, se promoveaza foarte mult fetele cu silueta de scobitoare, daca o putem numi asa pentru ca acestea sunt extrem de slabe. Fiind atat de mediate, unele femei au ajuns sa creada ca femeile preferate de catre barbati si de catre societate sunt cele foarte slabe. Ele apeleaza la tot felul de cure de slabire drastice care mai tarziu ajung sa aiba urmari foarte grave pentru aceste persoane.

Sigur, una e sa slabesti cand ai cateva kilograme in plus si nu te simti bine in pielea ta si alta e sa slabesti pana sa ajungi la extrem, sa fii extrem de slaba insa sa consideri in continuare ca ai cateva kilograme in plus.

Daca esti mama unei fetite sau a unei adolescente ori ai o prietena foarte preocupata sa slabeasca, desi nu e cazul, incearca sa ii acorzi o mana de ajutor. Trebuie sa constientizeze ca nu e nimic in neregula cu ea si nu are nevoie sa fie atat de slaba, sa o zboare vantul. Anorexicii, pe langa faptul ca mananca foarte putin, tind sa se izoleze: la scoala, la serviciu, acasa, in societate, etc. In familiile cu probleme, cand parintii nu se inteleg sau unul dintre membrii provoaca adesea conflicte, copilul e predispus anorexiei. E adevarat ca depinde si de personalitatea si caracterul persoanei. Cand cineva se desconsidera si ii scade increderea in propria persoana deja terenul e favorabil anorexiei. Bineinteles ca daca in familie exista antecedente legate de tulburari alimentare, cu atat mai mult trebuie monitorizata situatia. Orice situatie care provoaca un stres major in viata unei persoane poate duce la anorexie.

Asadar, anorexia, kilogramele si alimentatia nu sunt o joaca. Este foarte important sa tinem cont de aceste lucruri si sa nu ajungem la extrem cu sorinta de a fi slabe. Aceste lucruri pot defavoriza complet personalitatea unei persoane.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *