Rolul scolii in formarea copilului

Scoala este cea in care ne petrecem o mare parte din viata. In formarea copiilor este esential sa aiba acei „7 ani de acasa”. Lucrurile nu sunt asa cum le denumesc denumirea ci sunt putin mai complicate. Nu putem sa spunem ca educatia copiilor se realizeaza acasa in conditiile in care 6 ore pe zi copii isi petrec viata la scoala. Iar aceste 6 ore fac mai mult decat 10 ore pe care le petrecem langa copil acasa.

Cu ce ne influenteaza scoala educatia copiilor? Este simplu. La scoala copii invata mult mai multe lucruri decat am putea noi sa ii invatam pe copii in timpul liober sau acasa. Ei sunt intr-o continua cunoastere si invata extrem de multe lucruri in timpul scolii.

La scoala copii trebuie sa fie incurajti sa isi descopere propriile princii, personalitatea si caracterul. Copilul trebuie sa dobandeasca principii si valori care sa il ajute sa se cunoasca cat mai mult pe sine. Este foarte importanta modalitatea prin care copilul isi dezvolta mintea dar si fizic.

Aici exista practici care il invata pe copil ce inseamna concurenta si il face seama sa isi realizeze valorile personlitatii sale. In momentul in care un copil merge la scoala intra deja intr-o alta entitate si incepe sa realizeze lucrurile.

Nu putem sa spunem ca scoala nu are un rol fundamental in educatia copilului, ba chiar dimpotriva.  Cele mai multe cunostinte se acumuleaza in timpul scolii iar acest lucru face ca micutul sa isi formeze deja un viitor sau cel putin o imagine de viitor.

In plus, viitorul unei persoane depinde de cele mai multe ori de performantele la scoala. O persoana care a invatat foarte bine la scoala si are capacitatea de a deosebi anumite lucruri este o persoana care are mai multe sanse de  a reusi in viata. Tot aici copilul incepe sa cunoasca diferentele de opinie, diferente legate de etnie, religie, diferente rasiale, drepturile omului si toleranta.

De asemenea, scoala nu este singura care poate asigura unui copil un viitor frumos. Daca vrei ca micutul sa aiba si alte inclinatii poti sa incerci sa il inscrii la diferite cursuri de muzica, dans, pictura, arta etc.  Danseaza la Latino-Time impreuna cu copilul tau pentru a-i dezvolta mai multe talente.

In acelasi timp trebuie sa fiti cat mai constienti de faptul ca micutul va trebui sa aiba diferite inclinatii. In cazul in care ii va placea ceea ce ii sugerati sa faca, va trebui sa continuati. Daca observati ca micutul nu are nicio inclinatie pentru muzica, pictura, arta etc. cel mai bine este sa renunti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *