camera

Sfaturi de amenajari pentru spatii mici

Un spatiu restrans necesita forme aparte de design si decoratiuni, ceva care va pune in valoare incaperea, chiar daca suprafata este una limitata. Intotdeauna se cauta varianta optima, care sa creeze o iluzie de spatiu mai mare.

Primul pas de efectuat atunci cand se doreste amenajarea unei camere cu suprafata redusa este debarasarea. Trebuie sa scapi de tot ceea ce nu iti este necesar, pentru ca obiectele numeroase depozitate intr-o camera fac spatiul sa para si mai mic.

Peretii si vopseaua folosita pentru decorarea lor au un efect aparte asupra ambientului unei camere. O imagine mai deschisa si o impresie de spatiu mai mare poate fi obtinuta prin vopsirea peretilor in culori precum alb sau galben pal. o alta varianta ar fi vopsirea unui singur perete intr-o culoare stralucitoare. Ca regula generala, peretele ce focalizeaza intreaga atentie dintr-o camera poate fi vopsit in nuante puternice de rosu, galben, albastru sau verde. Contrastul format cu restul peretilor creeaza un plus de profunzime si o iluzie de spatiu mai amplu.

Unul din cele mai simple lucruri pe care le poti face pentru a creea impresia unui spatiu mai mare este sa plasezi o oglinda pe unul din pereti, orientata catre fereastra. Instantaneu spatiul se mareste, sau cel putin se lumineaza camera.

In ceea ce priveste mobilierul, nu trebuie sa te complici cu piese numeroase. Axeaza-te pe una sau doua piese principale – un dulap sau un pat, spre exemplu. Nu trebuie sa aglomerezi camera cu tot felul de noptiere si servante, mese si masute care iti vor restrange din spatiu.

Pentru un plus de spatiu de depozitare, poti sa te folosesti de rafturi suspendate. Montarea lor pe unul din pereti poate fi varianta optima, nu iti va aglomera camera si in plus vei avea unde sa iti asezi cartile sau alte lucruri. Fiind rafturi deschise, va trebui sa le mentii si in ordine pentru a arata in ton cu intreaga camera.

Cu siguranta apeland la astfel de recomandari spatiul va fi optimizat chiar si intr-o camera de dimensiuni reduse. Este nevoie doar de putina imaginatie si de debarasarea de ceea ce nu este necesar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *