Sfaturi sa ramai fresh chiar daca esti obosit

Studiile au demonstrat ca lipsa somnului duce la deteriorarea functiilor cognitive. Exista foarte multe persoane care nu isi fac somnul atat cat ar trebui si bineinteles ca efectele vin imediat.

Este si normal sa se intample sa pentur fiecare are nevoie de cate o parte de somn care sa reuseasca sa indeplineasca functiile de care creierul are nevoie pentru a se odihni. In plus, este foarte important ca somnul sa fie unul de calitate si nu unul cantitativ.

Exista foarte multi oameni care se plang de faptul ca nu au suficient timp cat sa doarma sau sa se odihneasca. Acest lucru este gresit.

Sigur, trebuie sa fiecare dintre noi sa stie ca somnul nu poate fi recuperat. Chiar daca nu dormim intr-o saptamana decat cateva ore nu putem sa stam cu gandul ca vom putea sa recuperam daca dormim un weekend intreg. Este foarte important sa stim ca somnul nu se poate recupera iar orele de somn sunt deja pierdute.

Stim ca este recomandat sa ca fiecare persoana sa doarma cel putin 8 ore pe noapte pentru a fi odihnita si pentur a avea o calitate a somnului. In acelasi timp, trebuie sa puneti pret pe calitate si nicidecum pe cantitate.

Nu ne vom simti deloc bine daca vom dormi 8 ore intrerupte pentru ca ne vom simti rau sau vom merge intreaga perioada la toaleta. important este sa avem un somn cat de cat calitativ si sa ne putem odihni.

Altminteri nu putem sa spunem ca dormim bine daca nu facem decat sa ne simtim mai rau si sa ne trezim mai obositi decat am dormit. De asemenea, daca aduni in intreaga noapte 8 ore de somn insa te-ai trezit de foarte multe ori si te consideri mult mai obosit decat ai adormit nu este suficient.

Incearca sa eviti toate activitatile care iti perturba somnul.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *