Tratament de specialitate pentru muscaturi de capuse

Capusele sunt insectele care merita o atentie destul de sporita. Capusele sunt niste insecte extrem de mici care se fixeaza pe pielea gazdei si raman acolo pentru cateva zile, chiar saptamani si se hraneste cu sangele gazdei. Ele sunt foarte periculoase pentru ca nu pot fi vazute cu ochiul liber si nu putem sa ne dam seama unde se afla. Este foarte important sa stim sa tratam muscatura de capusa. Iata cum se manifesta tratamentul de specialitate.

In primul rand capusele trebuie sa fie indepartate imediat ce au fost descoperite. Doar asa vom reusi sa prevenim aparitia reactiilor inflamatorii si transmiterea anumitor boli infectioase. Pacientii trebuie sa se przinte cat mai curand la medic inrucat daca capusa este inca pe partea tegumentara ea va fi mult mai usor de extras cu ajutorul unei pensete curbe cu varful bont pentru a fi sifur ca aceasta insecta va fi indepartata in intregime.

Penseta cu care medicii scot capusa se pune paralel cu tegumentul pentru a lua mai intai capul si apoi corpul. Capusa se extrage printr-o miscare ferma. Nu se mai executa si alte miscari cu pensa decat cea ferma de extragere a capusei. Se incearca extragerea totala a capusei insa in cazul in care raman bucatele sau portiuni foarte mici aceasta va face tot posibilul sa le indeparteze si pe acestea. Medicii vor incerca sa scoata resturile de la capusa din piele doar in cazul in care sunt siguri ca a mai ramas ceva pentru ca alte miscari si tentative de a scoate vor putea provoca leziuni si dureri mai mari decat va puteti imagina.

Exista si pacienti care incearca sa scoata aceasta insecta acasa. Ei au nevoie de foarte multa precizie pentru ca aceasta insecta poate provoca adevarate probleme. Se foloseste o penseta cu varfuri foarte fine. In cauzl in care nu aveti o astfel de penseta sau nu sunteti siguri ca puteti duce operatiunea pana la bun final trebuie sa va adresati medicului.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *