fotografii

Trucuri de amenajare

Indiferent cat este de mica sau de mare casa ta are nevoie de suflet. Asa ca fiecare colt din ea are ceva de spus. Descoperi omul dupa casa pana la urma; exista totusi ceva dileme despre asta pentru ca intervine atat cheastiunea de gusturi cat si ce ade stilistica, de a potrivi cum se cuvine toate elementele ce le aduni.

Ajungi la partea de decor si tocmai aici ti se pare cel mai greu. Nu stii cum sa incadrezi ceva fotografii printate spre exemplu, crezand ca cele in format digital sunt acum la mare cautare. Iata cateva sfaturi in ceea ce priveste amenajarea:

  1. Alege culoarea peretilor foarte bine definita. Asta inseamna sa nu te feresti de culorile intense, oricare ar fi ele. Cat despre tavan, pastreaza-l alb. O nuanta stralucitoare inseamna o optiune pentru acele zone luminoase si cel crem, fad pentru restul incaperilor.
  2. Zona de relaxare nu este un mit. Pe langa necesarul pe care il intalnesti in fiecare zi, de a te retrage intr-un loc in care sa te simti bine, exista si acea placere vizuala de a avea elemente care se combina foarte bine. Asadar, nu uita de un colt al camerei unde sa aduci un scaun foarte comod si un lampadar, cel putin.
  3. Baia este zona intima si personala insa asta nu inseamna ca ar trebui sa iti expui lucrurile pe oriunde. De fapt un sfat in acest sens face ca astfel de lucruri sa fie mai bine ascunse. Prefera sa ai ordine militareasca, lumina foarte buna si sa dai impresia ca luxul din baie este cel ca de la hotel.
  4. Nu uita de plante. Un plus de verde, ca pata de culoare da foarte bine. Mai departe de atat acestea sunt si sanatoase sa le ai in preajma. Proportiile sunt necesare de a fi elemente de tinut seama pentru ca restul detaliilor vin de la sine – gusturile nu se discuta.
  5. Lumina potrivita in camera inseamna sa stii pe ce anume sa pui mare accent. Nu uita de elemente de iluminat chiar si de podea.
  6. Adauga elemente personale mai ales in living sau in camera. Poate fi vorba de printare foto, de fotografii in stil clasic, pe hartie si nu de cele care ruleaza in format digital. Amintirile tale sunt cele care insufletesc casa, cele care definesc casa ta.

Un alt truc simplu in amenajare nu tine de prea mult efort. Asta pentru ca poti sa schimbi cat de des doresti ceea ce sta pe masa de cafea din living. Un truc simplu care te ajuta sa insufli un cu totul alt stil de fiecare data este acesta. De la un ceainic vechi la flori, de la fotografii si pana la un album intreg ai numeroase optiuni prin care sa faci asta.

Nu in ultimul rand, tine cont de cele mai simple principii: o casa in care te simti bine este luminata si cu aer proaspat, deschisa si nu cu foarte multe elemente care te inghesuie. Pastreaza ordinea si mai ales pastreaza nevoia de spatiu si de aer, la propriu si la figurat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *