Un business productiv

Daca esti managerul unei afaceri atunci cu siguranta stii ce inseamna sa fii productiv, sa fii activ si sa te implici in cele mai multe sarcini si anagajamente care te vor ajuta sa iti mentii afacerea pe linia de plutire, incat sa obtii cele mai bune rezultate la nivel de business.

Strategii pentru o afacere productiva

Pentru ca iti doresti sa fii productiv este important sa stii cand sa iti verifici emailurile si cum sa le raspunzi celor care iti scriu, incat a invata sa prioritizezi inseamna si implicit sa aloci timp pentru a discuta despre o anumita problema si de a da cele mai bune solutii acestora.

Prioritizarea emailurilor inseamna un raspuns din partea clientilor si a furnizorilor si mai apoi din partea colegilor sau a sefului de departament. Atunci cand iti faci munca in functie de raspunsurile altora, inseamna si un timp pierdut ceea ce va reduce considerabil productivitatea ta.

De preferat este sa iti stabilesti un timp pentru a raspunde la celelalate emailuri importante dar mai putin urgente, in masura in care sa nu le amani la nesfarsit si sa le gasesti cea mai buna solutie.

Multitasking inseamna sa omori productivitatea proprie si mai apoi a celor din companie. Este important sa rezolvi fiecare sarcina in timpul sau, in timp urit decat sa faci mai multe sarcini in acelasi timp, iar rezultatul sa nu fie pozitiv. Informatiile detinute inseamna si o atentie distributiva astfel incat sa treci de la o sarcina la alta mai usor, sa ti le planifici in asa masura incat una sa aiba legatura cu alta, pentru a te multumi pe tine si mai apoi intreg departamentul.

De regula, cei care merg pe premiza multitasking se confrunta cu o performanta mult mai scazuta, pentru ca atat gandurile cat si actiunile se multiplica si se indreapta catre alte actiuni mai irelevante, incat multi au tendinta de a trece intr-un ritm mai redus de la o sarcina la alta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *