Un leu a fost impuscat in China

Un leu dintr-o gradina zoologica din China a fost impuscat mortal, dupa ce a scapat din cusca si a ucis un supraveghetor. Incidentul s-a petrecut duminica, in provincia estica a Chinei, Shandong, in parcul Taian Tiger Mountain.

Autoritatile au declarat ca portarul, in varsta de 65 de ani, curata cusca acestuia cand leul l-a muscat de umeri si de gat. Acesta a murit mai tarziu din cauza ranilor provocate de leu.

Dupa toate acestea, leul a fost liber pe stradutele gradinei zoologice pentru mai mult de ora, inainte ca acesta sa fie impuscat mortal de politie. Rapoartele din mass-media chineza nu au declarat cum a reusit leul sa iasa din cusca sa dupa incidentul petrecut in dimineata zilei de duminica.

Oficialii au pus bariere de otel la intrarea in parc, iar personalul de la zoo si vizitatorii au fost evacuati in cel mai scurt timp. Beijing Youth Daily a citat un purtator de cuvant al politiei locale, spunand ca acestia au fost mobilizati de ofitieri ai politiei dar si de fortele speciale. Purtatorul de cuvant a declarat ca acestia au incoltit leul intre peretii unei custi zoo, si l-au impuscat mortal pentru a asigura siguranta vizitatorilor parcului.

Un reporter al unui ziar de stiri locale a declarat ca a auzit focuri de arme la putin timp dupa ora 8 (ora locala). Parcul zoologic s-a redeschis in timpul dupa-amiezii. Acest incident este al treilea cel mai popular subiect pe reteaua chineza Weibo.

Cu toate acestea, multi s-au intrebat daca intr-adevar era necesar sa omoare leul, exprimand pe aceasta cale, ingrijorarea fata de conditiile de viata din gradinile zoologice. Acest incident este intens criticat de grupurile pentru drepturile animalelor.

Portalul de stiri care a publicat mai multe imagini de la acest accident, declara ca reporterul care a fost trimis la locul incidentului a gasit custi ruginite si putrezite, care reprezinta o adevarata problema de siguranta. Un oficial al parcului a declarat ca acestea vor fi curatate si reparate acolo unde va fi necesar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *