Vrei sa ai un copil istet? Iata ce ar trebui sa stii!

Nu exista vreun parinte care sa nu isi doreasca ca micutul lui sa fie o persoana inteligenta, foarte istet. Se intampla de foarte multe ori ca parintii sa fie dezamagiti de copii lor in momentul in care le repeta de foarte multe ori ceea ce au de facut si nu au niste rezultate imediate.

Parintii fac tot felul de lucruri si eforturi pentru ca micutul lor sa fie o persoana inteligenta, cu buna crestere si foarte educata. Inca din momentul in care se nasc si pana cresc destul de mari, parintii ofera copiilor foarte multe sfaturi pentru a fi cat mai buni, le citesc povesti si le descrie lumea folosidu-se de tot felul de instrumente pentru a-i dezvolta copilului imaginatia. Ei bine, facem de multe ori greseli in educti copilului si nu ne dm seama de aceste lucruri. Ce ar trebui sa facem mai exact pentru ca micutul sa fie cat mai inteligent?

Ti s-a intamplat vreodata sa ii repeti copilului de mai mute ori un lucru si sa nu il faca asa cum i-ai zis tu? Este posibil ca la final sa fi crezut ca micutul tau nu este suficient de inteligent  pentru a percepe toate informatiile pe care i le oferi tu. Ei bine, nici gand de asa ceva. Toti copii unt isteti doar ca el nu poate sa perceapa anumite informatii pe car ei le oferi tu daca nu le intelege pur si simplu. Ca sa poata sa faca lucrurile pe care i le impui tu, copilul trebuie sa inteleaga. Ii explici degeaba daca copilul nu intelege de ce nu este normal sa manance din acelasi recipient cu cainele. El nu va mai face asta abia cand va intelege de ce nu trebuie sa faca asta asa ca datoria ta este sa ii explici de cate ori este nevoie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *